Utveckling

PRODUKTUTVECKLING AV EASYFLOAT© PONTONBRYGGOR

Efter lanseringen av vår brygga EasyFloat© för 17 år sedan, har vi stadigt ökat försäljning. I Europa har försäljningen också tagit fart och utgjorde 2019 ca 50% av vår omsättning. Fantastiskt roligt tycker vi. Men vi kan mer.

Ständiga förbättringar
Ingen produkt är så bra att den inte kan bli bättre. Därför arbetar vi ständigt med utveckling av både bryggan och dess tillbehör. Vi gör det metodiskt, med erfaren personal och med
modern teknik.

Från idé till färdig detalj
Vi gör datormodeller av idéer som vi sedan skrivs ut på en 3D skrivare. Den utskrivna modellen kan praktiskt testas med avseende på passform och montering. Vi gör även hållfasthetsberäkningar i datormiljön. Det svåra med dessa beräkningar är att bedöma krafterna som detaljen utsätts för. Av den anledningen testar vi alltid nyutvecklade detaljer i vår testanläggning.

Här ritar vi upp modellen i CAD och sen skriver ut i vår 3D skrivare.

Tuffa påfrestningar i vår testanläggning
Vår testanläggning ligger några kilometer från vår fabrik i Värnamo. Här får nyutvecklade produkter bekänna färg året om. De får förstås möta slitage från badgäster under sommaren, men de verkliga påfrestningarna bjuder höst- och vårstormarna på, för att inte nämna krafterna från isen, då den lossnar på våren.

Vår testanläggning

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Floattech Sweden AB
Västbovägen 58
331 53 Värnamo
0370-69 24 50